61/ SAF SÛRESİ

RAHMÂN , RAHÎM ALLAH ADINA

1)Göklerde ve yerde ne varsa tümü Allah’ın sınırsız şanını yüceltir; çünkü yalnız O’dur kudret ve hikmet Sahibi.
2)Siz ey imana ermiş olanlar! Neden söyledikleriniz ile yaptıklarınız birbirine uymuyor?
NOT:1) İlâhi kelâmın teşvik ve telkin ettiği her şeyi hayata geçirmek istediklerini iddia eden ama sonra bu kararlarında zaaf gösteren herkese hitap etmektedir.
3)Yapmadığınız şeyi söylemeniz Allah nazarında en tiksinti verici şeydir.
6)Ve vaktiyle Meryem oğlu İsa: ‘Ey İsrailoğulları! Şüphesiz, ben, Tevrat’tan geriye kalmış hakikat adına ne varsa hepsini doğrulamak ve benden sonra gelecek olan Ahmed adındaki bir elçiyi müjdelemek için size gönderilmiş olan Allah’ın elçisiyim’ dedi(ğinde de aynı şey geçerliydi)……
NOT:6) Son Peygamberin iki ismi Muhammed ve Ahmed aynı anlamı taşır.10) Siz ey imana ermiş olanlar! (Hem bu dünyada hem de öteki dünyada) şiddetli bir azaptan sizi koruyacak bir alışveriş göstereyim mi size?
NOT:11) ‘Allah, karşılığında cennet vaad ederek, müminlerin canlarını ve mallarını satın almıştır’ (9:111)
11) Allah’a ve Peygamberi’ne inanır ve Allah yolunda malınız ve canınızla gayret gösterirseniz, bu sizin kendi iyiliğinizedir; keşke bilseydiniz.
12) (Eğer böyle yaparsanız), Allah günahlarınızı bağışlayacak ve sizi (öteki dünyada) içinden ırmaklar akan bahçelere ve bu sonsuz mutluluk bahçelerindeki güzel köşklere koyacaktır; bu büyük bir mazhariyettir.