63/ MÜNÂFİKÛN SÛRESİ

RAHMÂN , RAHÎM ALLAH ADINA
2)Onlar yeminlerini (yalan ve sahtekârlıklarına) kalkan yapmakta ve böylece başkalarını Allah yolundan saptırmaktadırlar.Yaptıkları, gerçekten çok çirkindir.
3)böyledir, çünkü onlar imana erdi(klerini iddia eder)ler, halbuki (içlerinde) hakikati inkâr ederler ve böylece, kalplerine bir mühür vurulmuştur; artık (neyin doğru, neyin yanlış olduğunu) anlayamazlar.
4)……..Onlar (bütün inançlara) düşmandırlar; öyleyse onlara karşı dikkatli ol. (işte bu bedduayı hak ediyorlar): ‘Allah kahretsin onları’ Akılları nasıl da (hakikatten) sapıyor!
NOT: Münâfık = ikiyüzlü Önce Yüce Allah’a teslimiyetlerini ifade edip, sonra da hakkı inkâr edenler.Hem çevresindekileri bilerek aldatmaya çalışan deyim yerindeyse bilinçli mürailer için, hem de zihin karışıklığı, ruh bozukluğu veya irade eksikliği yüzünden kendi kendilerini aldatma zaafı içindeki kararsız insanlar için söylenir. İnançlarında ve ahlâki sorumluluklarında zayıf veya kararsız olan ve sadece kendi kendilerini kandırmaktan öteye geçemeyen kişiler.Hayatı, içinde bulunduğu şartlarda kendisine pratik faydalar sağlayacak vaadlere göre düzenleyerek, manevi ve sosyal yükümlülüklerinden her zaman kolayca sıyrılma yolları arayan bir kişilik yapısına sahiptirler.
İkiyüzlünün işaretleri: 1) Yalan söyler 2) Sözünden döner 3) İş veya sır verildiğinde, emanete hıyanet eder.
6) Onlar için bağışlanma dilemen ile dilememen aynıdır; Allah onları bağışlamayacaktır; çünkü Allah, böyle sapkın bir halka rehberliğini bahşetmez.
9) Siz ey imana ermiş olanlar! Malınızın, mülkünüzün veya çocuklarınızın sizi Allah’ı anmaktan alıkoymasına izin vermeyin; çünkü böyle davranan herkes ziyana uğrayanlardan olur.