065/ TALÂK SÛRESİ

RAHMÂN , RAHÎM ALLAH ADINA

2) ……Ve Allah, Kendisine karşı sorumluluk bilinci taşıyan herkese (mutsuzluktan) bir çıkış yolu (daima) sağlar,
3) ve ona bütün beklentilerin ötesinde bir rızık verir; Allah’a güvenen herkese O (tek başına) yeter. Gerçek şu ki, Allah, irade ettiği işi sonucuna ulaştırır; (ve) Allah her şey için bir (vade ve) ölçü belirlemiştir.
4)…….Allah, Kendisine karşı sorumluluk bilinci taşıyan herkese, buyruklarına uymayı kolaylaştırır.
NOT:11) Allah’a karşı sorumluluğunun bilincinde olması, mümini Allah’ın her türlü buyruğuna kalp huzuruyla teslim olmaya teşvik eder.
5)….Ve O, Allah’a karşı sorumluluğunun bilincinde olan herkesin (bazı) kötü fiillerini örter ve onlara büyük bir ödül bağışlar.
7) (Bütün bu durumlarda), geniş imkânlara sahip olan kişi, genişliği ile uyumlu olarak harcasın; rızık imkânları dar olan kimse ise Allah’ın kendisine verdiğine uygun şekilde harcasın; Allah hiç kimseye Kendi verdiğinden daha fazlasını yüklemez; (ve mümkündür ki) Allah sıkıntıdan sonra rahatlık verecektir.
NOT: ‘Elbette her güçlükle birlikte bir kolaylık vardır’ ‘Şüphesiz, her güçlükle bir kolaylık!’ (94: 5-6)
11) Allah’ın apaçık mesajlarını size aktaran bir elçi ( göndermiştir) ki,iman edip doğru ve yararlı işler yapanları zifiri karanlıktan aydınlığa çıkarabilsin…….
12)Allah, yedi göğü ve aynı şekilde yeri(n sayısız parçasını) yaratandır..O’nun (yaratıcı) iradesi, bütün bu (yarattık)ları aracılığıyla kesintisiz tecelli eder ki Allah’ın her şeye kâdir olduğunu ve her şeyi bilgisiyle kuşattığını göresiniz